ေတာင္သာသားေလး တစ္ေယာက္ ဟင္းခ်က္နည္းေတြ ခဏခဏတင္လုိ႔ မိန္းမစိတ္မ်ား ေပါက္ေနတာ လားလုိ႔ မေတြးလိုက္ပါနဲ႔ဗ်ာ။ ကိုယ္တိုင္မခ်က္ရင္ ဘာမွ စားစရာမရွိလုိ႔ပါ။ သူတို႔အစားအစာေတြနဲ႔ ေတာင္သာသားေလးတို႔ ဗိုက္ေတြနဲ႔ကလည္း အဆင္မေျပဘူးဗ်။ စားလုိက္ ခဏေနရင္ ဗိုက္ဆာသလိုလို နဲ႔။ အစာေတြကႏုေနၿပီး ေတာင္သာသားေလးဗိုက္ကၾကမ္းေနတာျဖစ္မယ္။ ငယ္ငယ္ကလည္း ထမင္းၾကမ္းနဲ႔ ပဲျပဳတ္ စားလာတာဆိုေတာ့ ျဖစ္ေကာင္းျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။ အခုလည္း ေတာင္သာသားေလးတစ္ေယာက္ ၀က္သားတုတ္ထိုးေလး လုပ္စားေနျပန္ပါပီ။နာမည္ကိုေတာ့ ေတာင္သာသားေလးခ်က္လုိ႔ ေတာင္သာသားေလး၀က္သားတုတ္ထိုးလို႔ ေပးလိုက္ပါၿပီ။
၀က္သားတုတ္ထိုးလုပ္နည္း
အဆင့္(၁) ၀ယ္လာေသာ၀က္သားတုိလီမိုလီမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။ ၿပီးေနာက္ လက္သီးစုပ္ပမာဏ ေလာက္အတံုးေလးမ်ာတံုးပါ။
အဆင့္(၂) ငံျပာရည္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ကရေ၀းရြက္၊ သစ္ဂ်ပိုး၊ အရက္အနည္းငယ္(ကြမ္းသီးရွိရင္ကြမး္သီး)၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႔တို႔ိကို ပမာဏမွ်တစြာထည့္ေပးပါ။
အဆင့္(၃) မီဖိုေပၚမွာ ခဏလံုးေပးပါ။ ၿပီးရင္ ေရလိုသေလာက္ထည့္ေပးပါ။
အခ်ည္အတြက္
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီး၊ သံပရာသီး၊ ခရည္းခ်ည္ဘူး၊ နံနံပင္တို႔ကို ေရာေပးပါ။
ဒါဆို ၀က္သားတုတ္ထိုးေကာင္းေကာင္းေလးရပါၿပီ။
2 comments:
ဝက္သားတုုတ္ထိုုးေတာင္စားခ်င္စိတ္ေပါက္လာျပီ...
တုတ္ထိုးလုပ္ေရာင္းဦးမွ
နည္းလမ္းရျပီ.. း)
Post a Comment